Newsflash
Internaționale

EMA autorizează injecţia intradermică a serului contra variolei maimuței

de L. Budin - aug. 22 2022
EMA autorizează injecţia intradermică a serului contra variolei maimuței

Injectarea unei doze reduse de ser va permite imunizarea mai multor persoane şi prevenirea unei eventuale penurii de vaccin.

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a autorizat injectarea intradermică a vaccinului contra variolei maimuţei, care va permite imunizarea mai multor persoane şi prevenirea unei eventuale penurii de ser, informează AFP și Agerpres

vaccinare-monkeypox1

Ţările europene pot de acum să administreze vaccinul Imvanex intradermic, nu doar subcutanat, aşa cum se proceda până acum, şi să utilizeze totodată doar o cincime din doză, a precizat Agenția Europeană pentru Medicamente într-un comunicat.

Această tehnică utilizează o doză mai redusă de vaccin și produce un nivel echivalent de anticorpi, însă riscul de iritare a pielii este mai ridicat, au avertizat reprezentanții EMA.

Autorităţile naţionale pot decide, cu titlul de măsură temporară, să utilizeze Imvanex în injecţie intradermică într-o doză mai redusă pentru a proteja persoanele din grupe de risc pe perioada actualei epidemii de variola maimuţei, în contextul în care aprovizionarea cu vaccin este limitată”, au declarat reprezentanții EMA.

Comisarul european Stella Kyriakides a subliniat că această autorizaţie a fost o decizie extrem de importantă, întrucât „permite vaccinarea unui număr de persoane de cinci ori mai mare”, cu stocurile de vaccinuri disponibile la ora actuală.

Acest lucru garantează cel mai bun acces la vaccinare pentru persoanele cu risc şi pentru profesioniştii din sănătate”, a subliniat ea.

Primăria din New York cere OMS să redenumească variola maimuţei

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe