Newsflash
Știri

Italia a lansat campania de vaccinare împotriva variolei maimuţei

de L. Budin - aug. 9 2022
Italia a lansat campania de vaccinare împotriva variolei maimuţei

Italia a lansat, la începutul acestei săptămâni, campania de vaccinare împotriva variolei maimuţei, în condiţiile creşterii numărului de cazuri de infectare.

Ministerul Sănătăţii din Italia a raportat 545 de cazuri de variola maimuţei la nivel naţional. Campania sa de vaccinare a început la peste o lună după ce alte ţări au raportat un număr mare de cazuri, inclusiv Statele Unite, Marea Britanie şi Spania, informează Reuters și Agerpres.

vaccinare-hpv-x

Primele doze de vaccin vor fi administrate la spitalul Spallanzani din Roma, a anunțat unitatea spitalicească într-un comunicat, precizând că există deja 200 de persoane care vor fi vaccinate la începutul acestei săptămâni, precum şi 600 de cereri pentru programări.

Vaccinul folosit va fi Jynneos (MVA-BN), un vaccin împotriva variolei fabricat de Bavarian Nordic şi aprobat de Agenţia Europeană a Medicamentului pentru protecţia împotriva variolei maimuţei, au mai spus reprezentanții unității medicale.

Vaccinările vor începe joi şi în capitala financiară Milano.

Primăria din New York cere OMS să redenumească variola maimuţei

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe