Newsflash
Internaționale

EMA analizează legătura dintre o boală neurologică rară și vaccinul AstraZeneca

de Dorina Novac - mai 10 2021
EMA analizează legătura dintre o boală neurologică rară și vaccinul AstraZeneca

EMA analizează rapoartele privind o tulburare rară de degenerare a nervilor la persoanele care au primit vaccinul anti-COVID de la AstraZeneca și a solicitat companiei date noi despre potențialele efecte secundare.

Ca parte a unei revizuiri periodice a rapoartelor privind siguranța vaccinului Vaxzevria, comitetul de siguranță al Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) analizează datele furnizate de AstraZeneca cu privire la cazurile de sindrom Guillain-Barre (GBS), a precizat vineri autoritatea de reglementare, scrie Reuters.

AstraZeneca

GBS este o afecțiune neurologică rară în care sistemul imunitar al corpului atacă stratul protector al fibrelor nervoase. Majoritatea cazurilor apar după o infecție bacteriană sau virală.

Autoritatea de reglementare a declarat că GBS a fost identificat ca un posibil eveniment advers care trebuia monitorizat în mod specific în timpul procesului de aprobare condiționată a vaccinului, adăugând că a solicitat date mai detaliate despre cazuri de la AstraZeneca.

De asemenea, EMA analizează și rapoarte despre cazuri de miocardită după vaccinarea cu serul Pfizer-BioNTech și serul Moderna. Vaccinurile folosesc o nouă tehnologie ARNm pentru a dezvolta imunitatea împotriva virusului SARS-CoV-2.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe