Newsflash
Internaționale

EMA a început analizarea medicamentului Regdanvimab pentru tratamentul COVID

de Dorina Novac - feb. 25 2021
EMA a început analizarea medicamentului Regdanvimab pentru tratamentul COVID

Agenţia Europeană pentru Medicamente a început evaluarea în timp real a tratamentului împotriva COVID-19 cu Regdanvimab, cunoscut și sub denumirea de CT-P59. Acesta este un medicament cu anticorpi monoclonali, dezvoltat de o companie farmaceutică din Coreea de Sud.

Decizia de a lansa procesul de „revizuire continuă” se bazează pe rezultatele preliminare ale unui studiu în curs care analizează capacitatea medicamentului de a trata COVID-19.

EMA
Sursă imagine: Pixabay

Cu toate acestea, este prea devreme pentru a trage concluzii cu privire la beneficiile şi riscurile medicamentului.

EMA a început să evalueze primul lot de date, care provin de la testele pe animale (date non-clinice) şi teste clinice, pe lângă datele privind calitatea medicamentului.

„Evaluarea tuturor datelor despre acest medicament se va realiza pe măsură ce acestea vor fi disponibile. Revizuirea continuă se va face până când vor fi disponibile suficiente dovezi pentru a susține o cerere oficială de autorizare de introducere pe piață”, se arată într-o informare EMA.

EMA va evalua conformitatea medicamentului cu standardele uzuale de eficacitate, siguranță și calitate.

Regdanvimab este un anticorp monoclonal cu activitate împotriva COVID-19. Un anticorp monoclonal este un tip de proteină care a fost conceput pentru a se atașa la o structură specifică (numită antigen).

„Regdanvimab a fost conceput pentru a se atașa de proteina spike a SARS-CoV-2, virusul care provoacă boala COVID-19. Când se atașează de proteina spike, capacitatea virusului de a intra în celulele corpului este redusă. Se așteaptă ca acest lucru să reducă necesitatea spitalizării la pacienții cu COVID-19 ușor până la moderat”, informează sursa citată.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe