Newsflash
Știri

Educație medicală prin animație pentru persoanele cu cancer pulmonar

de Florentina Ionescu - dec. 15 2020
Educație medicală prin animație pentru persoanele cu cancer pulmonar

De acum, cancerul pulmonar poate fi explicat mai simplu, pe înțelesul pacientului, prin intermediul unui proiect animat de educație medicală.

Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România (FABC), cu sprijinul Roche România, lansează un proiect de educație medicală pentru persoanele diagnosticate cu cancer pulmonar.

animatie pacienti cancer pulmonar

Materialul este prezentat într-o formă animată, prietenoasă și cu informații pe înțelesul pacienților: care sunt principalele simptome care ar trebui să îngrijoreze, când ar trebui să meargă pacientul la medic, ce investigații sunt recomandate, care este tratamentul și ce surse de informare suplimentare pot ajuta, se arată într-un comunicat de presă remis redacției.

Animația poate fi vizionată pe site-ul invingemcancerul.ro sau mai jos.

În România, cancerul bronhopulmonar este prima cauză de mortalitate în rândul pacienților cu cancer. În țara noastră, acest tip de cancer este cel mai întâlnit în rândul bărbaților și al patrulea cel mai frecvent la femei , potrivit GLOBOCAN (Global Cancer Observatory).

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe