Newsflash
ACTUALITATE Știri

Din septembrie, Spitalul Județean Arad dispune de un angio CT coronarian

de Florentina Ionescu - sept. 4 2023
Din septembrie, Spitalul Județean Arad dispune de un angio CT coronarian

Secția Clinică Cardiologie de la SCJU Arad, împreună cu Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală, asigură o nouă investigație imagistică utilă în diagnosticul și monitorizarea bolii coronariene: angio CT coronarian.

„Efectuarea investigațiilor imagistice de tip Angio-CT, la Arad, contribuie la dezvoltarea serviciilor medicale oferite, la nivelul secției, pacienților cardiaci. Pacienții care vin la spital, cu simptomatologie specifică, beneficiază de servicii medicale imagistice efectuate în vederea stabilirii unui diagnostic corect și rapid, deoarece unele afecțiuni nu pot fi, întotdeauna, depistate ecografic”, a explicat dr. Adina Pop Moldovan, medic șef Secție Clinică Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Arad. 

Medicul șef al Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală, dr. Oana Amza, a precizat că „În vederea extinderii portofoliului de investigații imagistice de tip Angio CT, un medic și asistenți de radiologie și imagistică medicală au fost instruiți la București și Budapesta, în vederea efectuării investigației imagistice de tip Angio CT coronarian. Investigația se efectuează în colaborare cu un medic cardiolog și este deosebit de importantă pentru pacienții cu afecțiuni cardiace, cu indicație de Angio CT coronarian.”

Investigațiile sunt efectuate de către doi medici: dr. Radu Lala, medic primar cardiologie, și, respectiv, dr. Mihaela Baci, medic primar radiologie și imagistică medicală, împreună cu asistenți de radiologie, se arată pe o rețea socială.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe