Newsflash
ACTUALITATE Știri

Diana Păun: Cancerul rămâne a doua cauză de deces în România

de Magdalena Tănăsescu - nov. 20 2023
Diana Păun: Cancerul rămâne a doua cauză de deces în România

Consilierul prezidenţial pe probleme de sănătate Diana Loreta Păun a afirmat luni, la Senat, că bolile oncologice rămân a doua cauză de deces în România.

„Nu putem ignora că afecţiunea rămâne a doua cauză de deces în România, iar rata ridicată a deceselor evitabile subliniază nevoia unei acţiuni urgente. Planul Naţional de Prevenire şi Combatere a Cancerului este un instrument ambiţios, îndrăzneţ, care promovează o abordare integrată şi simplificată a proceselor. Efortul nostru colectiv poate transforma provocarea într-un succes”, a afirmat Diana Loreta Păun în cadrul dezbaterii „Între speranţă şi disperare: Planul National de Cancer, de la promulgare la dificultatea implementării”, citată de Agerpres.


Potrivit consilierului prezidențial, implementarea planului nu este lipsită de multiple provocări. 

„Cred că prin determinare putem face faţă acestor provocări şi putem continua să progresăm…De aceea trebuie să ne consolidăm eforturile, să depăşim toate obstacolele cu care ne întâlnim, de la cele birocratice, până la cele care ţin de lupte politice, şi să oferim pacienţilor şi familiilor un traseu de îngrijire mai eficient şi mai uman. Am convingerea că numai prin solidaritate şi prin angajament comun putem învinge această ameninţare asupra sănătăţii noastre şi a generaţiilor care vin”, a adăugat Păun.

Dezbaterea de la Senat a fost organizată de preşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, Nicoleta Pauliuc.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe