Newsflash
Știri

Delegație Salvamont, la Conferința europeană a salvatorilor pe pârtiile de schi

de L. Budin - apr. 12 2023
Delegație Salvamont, la Conferința europeană a salvatorilor pe pârtiile de schi

O delegație formată din 28 de salvatori montani din mai multe județe va reprezenta România la Conferința europeană a salvatorilor pe pârtiile de schi, în stațiunea Pontedilegno Tonale din Italia.

Salvamontiști din Argeș, Cluj, Covasna, Gorj, Harghita, Hunedoara, Poiana Brașov, Zărnești, împreună cu Ciprian Zamfirescu, manager de Inovare și Transformare Digitală la Vodafone -  partenerul de tehnologie al Salvamont -  vor reprezenta țara la Conferința europeana a salvatorilor pe pârtiile de schi care se va desfășura în perioada 14-17 aprilie, în Italia.

salv3
Sursă foto: Salvamont România - Dispeceratul Național Salvamont

 

Evenimentul este organizat de Federația Internațională a Patrulelor de Schi (FIPS), care reunește 33 de țări membre și membri asociați din întreaga lume și în care Salvamont România este membru cu drepturi depline, se arată pe pagina de Facebook a Salvamont România – Dispeceratul Național Salvamont.

Congresul este o oportunitate pentru salvamontiștii români de a face schimb de experiență cu alți salvatori montani, cu alte asociații naționale de salvare montană și pe pârtii de schi sau institute de cercetare în acest domeniu”, se subliniază în postare.

Pe lângă intervențiile și demonstrațiile practice din fiecare zi, delegația României va prezenta un material privind analiza ocupațională a profesiei de salvator montan, soluțiile de salvare montantă bazate pe drone, lansate recent în parteneriat cu Vodafone, precum și informații despre Centrul Național de Analiză Date, proiect unic la nivel european.

România este apreciată de către organizații similare Salvamont din alte țări pentru cadrul legislativ foarte bun și cuprinzător în ceea ce privește desfășurarea activității de salvare montană și pentru soluția de desfășurare a activității în structură mixtă (angajați și voluntari), pentru sistemul de formare profesională, precum și ca prima țară din Uniunea Europeană care a reușit reglementarea aceste profesii”, se mai arată.

Salvamont România este singura structura de salvare din țara noastră membră în cele trei mari organizații de salvare: Comitetul Internațional de Salvare montană CISA IKAR , F.I.P.S. - Federația Internațională a Patrulelor de Schi și IEDO - Organizația internaționala a salvatorilor cu drone.

Deputații propun trecerea Spitalului Militar în subordinea ministrului Apărării

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe