Newsflash
Știri

De Ziua Departamentului pentru Situații de Urgență a fost lansată noua aplicație DSU

de Florentina Ionescu - ian. 31 2023
De Ziua Departamentului pentru Situații de Urgență a fost lansată noua aplicație DSU

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, a anunțat că noua aplicație „DSU” poate fi deja descărcată de pe Apple Store și Google Play.

În fiecare an, în data de 29 ianuarie este celebrată ziua înființării Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU). Anul acesta, cu această ocazie specială, a fost lansată o nouă aplicație. 

aplicatie dsu lansat

Ieri s-au împlinit 9 ani de la înființarea, prin OUG 1/2014, a Departamentului pentru Situații de Urgență „DSU” în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, a scris Raed Arafat pe pagina sa oficială. Cu această ocazie, el le-a transmis „La Mulți Ani!” colegilor din cadrul DSU și din structurile aflate în coordonare.

„Totodată, vreau să le mulțumesc tuturor celor care ne-au sprijinit și au fost alături de noi pe parcursul celor 9 ani! (...) Nouă ani de evoluție, de muncă și milioane de misiuni în folosul populației, realizate de colegii din cadrul DSU și de structurile aflate în coordonarea acestuia «IGSU, IGAv, SMURD, AMBULANȚA, UPU, SALVAMONT». (...) Nouă ani de promovare a voluntariatului și de dezvoltare a acestuia în cadrul structurilor coordonate de DSU, unele dintre ele având tradiție în cooptarea voluntarilor încă de la începutul anilor ’90”, a scris dr. Raed Arafat pe pagina sa oficială de Facebook.

Acești nouă ani de DSU au însemnat și o absorbție de fonduri europene pentru dezvoltarea tuturor structurilor aflate în coordonare.

„Astfel, până la finalul acestui an, începand cu 2015, sumele absorbite de structurile aflate în coordonarea DSU și prin proiectele derulate direct de DSU se vor apropia de 1 miliard de euro”, a precizat Raed Arafat în aceeași postare. 

ziua DSU

Tot el a spus că de Ziua DSU a fost lansată noua aplicație DSU, care va înlocui aplicația lansată în anul 2016. Noua aplicație „DSU” poate fi deja descărcată de pe Apple Store și Google Play.

Sfatul dr. Raed Arafat către populație „este să o descărcați, pentru că va fi unul dintre mijloacele prin care veți fi în permanentă legătură cu noi și veți afla cum să acționați în situații de urgență.”

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe