Newsflash
Știri

Dan Tudorache: Spitalul „Sfântul Vasile cel Mare” va avea peste 1.000 de paturi

de Dorina Novac - iun. 29 2020
Dan Tudorache: Spitalul „Sfântul Vasile cel Mare” va avea peste 1.000 de paturi

Spitalul „Sfântul Vasile cel Mare” va fi construit în Sectorul 1 și va avea 1.015 paturi, 37 de săli de operaţie şi 60 de linii de gardă, investiţia fiind estimată la jumătate de miliard de euro.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Primăria sector 1, Spitalul „Sfântul Vasile cel Mare” va fi construit în Sectorul 1 şi va fi cel mai modern spital de urgenţă din Bucureşti, o unitate medicală de categoria IA.

spital sf. vasile
Sursa imagine: unsplash.com

 

În incinta viitorului spital se vor reloca Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri şi Secţia de Pediatrie a Institutului Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului „Alessandrescu-Rusescu”.

Sursa citată precizează că unitatea medicală va avea subsol, parter și cinci etaje, 1015 paturi, 37 de săli de operație și 60 de linii de gardă.

De asemenea, va mai avea și două heliporturi care vor ușura accesul pacienților în stare gravă, o clădire independentă care va asigura 698 de locuri de parcare pentru autoturisme, săli și laboratoare pentru cercetare și învățământ, iar între stația de metrou și spital va exista o pasarelă.

„Spitalul este o necesitate pentru București, un proiect de suflet, și, împreună cu Ministerul Sănătății, a fost stabilit numărul de paturi. Este primul spital de stat, de o asemenea anvergură, care se va construi în ultimii 30 de ani”, a declarat primarul Sectorului 1, Dan Tudorache

Licitația pentru construirea Spitalului „Sfântul Vasile cel Mare” din Sectorul 1 a demarat la sfârșitul lunii decembrie 2019, iar 30 iulie 2020 este data limită de depunere a ofertelor.

„Până în prezent 30 de firme internaționale au solicitat clarificări despre acest proiect. Costul proiectului se ridică la jumătate de miliard de euro. (...) Spitalul va deservi locuitorii Sectorului 1 și ai Capitalei, dar și zona de Sud a României”, se arată în comunicatul de presă.

Reprezentanții Primăriei precizează că spitalul va fi construit în trei ani pe Șoseaua București-Târgoviște Nr. 10, Sector 1. Perioada de garanție este de minimum 60 de luni, iar durata minimă a perioadei de proiectare și execuție este de 18 luni (din care proiectare - 4 luni, iar execuția - 14 luni).

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe