Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

SOBRIETATE ŞI ŢINUTĂ ŞTIINŢIFICĂ

Viața Medicală
Dan LĂZĂRESCU vineri, 26 martie 2010

    Revista MEDICINA MODERNĂ, care apare de mai bine de un deceniu şi jumătate, este solicitată, citită şi apreciată de medici din varii specialităţi pentru că a reuşit să se impună prin sobrietate şi ţinută ştiinţifică, aşa cum se cuvine unei publicaţii de acest fel. Nu face excepţie de la linia ce o caracterizează nici nr. 2/2010, primit recent la redacţie. Sumarul dens propune cititorului o varietate de teme care se înscriu în domeniile de actualitate ale medicinii. Cum este, de pildă, articolul despre „Insuficienţa cardiacă acută – principii de tratament“, elaborat de un colectiv de medici cardiologi, internişti şi endocrinologi (Cristina Tîrziu, Elisabeta Bădilă, Lăcrămioara Dumitrache, S. Ghiorghe), în frunte cu dna prof. dr. Daniela Bartoş. (...)

Pornind de la realitatea că acea afecţiune este una dintre cele mai des întâlnite în camerele de gardă ale spitalelor de urgenţă, autorii expun recomandările ce se fac în asemenea cazuri, dar nu la modul general, ci aplicat la condiţiile, concrete, existente astăzi la noi în ţară. Este vorba de măsurile ce se iau (monitorizarea pacientului; oxigenoterapie pe mască sau ventilaţie asistată; restricţia de sodiu şi apă; combaterea congestiei pulmonare şi sistemice; tratament vasodilatator etc.). Tot din domeniul cardiologiei este şi textul în care dnele dr. Camelia Diaconu şi dr. Alice Bălăceanu prezintă „Rolul ecocardiografiei transtoracice în evaluarea bolnavilor cu fibrilaţie atrială“. Fiind vorba de una din cele mai frecvente aritmii cardiace (prevalenţa ei pe plan mondial este de 1% la adulţi şi creşte la cca 10% la octogenari), ecografia transtoracică are un rol important în evaluarea pacienţilor cu asemenea suferinţe. (...)
Articolul integral îl puteţiciti în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC