Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

PUTEREA CUVÂNTULUI

Viața Medicală
Dan LĂZĂRESCU vineri, 14 ianuarie 2011

   „Deşi covârşitor de importante în modul în care omul evoluează (…), atitudinile nu beneficiază întotdeauna de atenţia pe care ar merita-o“, arată dna dr. psih. Monica Petrescu (Bucureşti) în articolul institulat chiar „Atitudinea ca pârghie terapeutică“, cu care BULETINUL ASOCIAŢIEI BALINT îşi deschide recentul nr. 48/decembrie 2010. „Atitudinea – continuă autoarea – reprezintă poarta de acces ce condiţionează «intrările» în sistem (…) Uneori, doar schimbarea atitudinii se dovedeşte a fi de un real folos terapeutic“. (...)
 

   „Deşi covârşitor de importante în modul în care omul evoluează (…), atitudinile nu beneficiază întotdeauna de atenţia pe care ar merita-o“, arată dna dr. psih. Monica Petrescu (Bucureşti) în articolul institulat chiar „Atitudinea ca pârghie terapeutică“, cu care BULETINUL ASOCIAŢIEI BALINT îşi deschide recentul nr. 48/decembrie 2010. „Atitudinea – continuă autoarea – reprezintă poarta de acces ce condiţionează «intrările» în sistem (…) Uneori, doar schimbarea atitudinii se dovedeşte a fi de un real folos terapeutic“. Iar după ce ilustrează această idee cu un caz concret, evocă principiile lui Balint care l-au încurajat pe medic „să îndrăznească mai mult: să privească în sine şi în pacientul din faţa sa, să fie conştient de marea putere a cuvântului, a atitudinilor şi să utilizeze cu abilitate puntea relaţională pacient–terapeut (…) Modelarea unei atitudini pozitive, pline de optimism, încredere, speranţă privind actul terapeutic poate mobiliza spectaculos resursele de vindecare ale organismului“, arată dna dr. psih. Petrescu bizuindu-se pe practica personală, dar şi pe cazuri relatate în literatura de specialitate. În acelaşi context ideatic, dna psiholog Butyka Enikö Eva (Cluj-Napoca) abordează „Conceptul morenian al acţiunii“. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC