Newsflash
Cultură

Frumuseţe veneţiană restaurată la MNAR

de Constanţa MARINESCU - sept. 28 2011
Frumuseţe veneţiană restaurată la MNAR

  Aflat în România într-o vizită oficială, dl Giorgio Napolitano, preşedintele Republicii Italiene, a participat, vineri, 16 septembrie a.c., la Galeria de Artă Europeană a MNAR, la inaugurarea tabloului „Suzana şi cei doi bătrâni“, restaurat de specialiştii muzeului. Atribuit pictorului Alessandro Varotari, cunoscut şi sub numele de Il Padovanino, lucrarea provine dintr-o colecţie privată şi iniţial se credea că ar fi pictată chiar de Tiţian, de a cărui şcoală fusese influenţat Varotari. Tabloul, o capodoperă a şcolii veneţiene de pictură,  ilustrează scena în care frumoasa şi credincioasa Suzana, fiica lui Helcia şi soţia bogatului Ioachim, este surprinsă de doi bătrâni în timp ce se îmbăia – un episod din Vechiul Testament. În afară de caracteristicile stilului artistului, cum ar fi poziţia torsionată a nudului, formele sculpturale şi gesturile reţinute, o notă aparte este dată de chipul Suzanei, care ilustrează idealul antic al frumuseţii. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe