Newsflash
Cultură

Asta la revista, baby!

de Candid STOICA - iul. 8 2022
Asta la revista, baby!

Noua premieră a Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” aduce pe scenă surprize plăcute și momente cu aplomb susţinute de actorii și orchestra instituţiei.

Scenă din „Asta la revista!”, foto Teatrul Constantin Tănase
Scenă din „Asta la revista!”. Foto: Teatrul Constantin Tănase

Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” a fost, încă de la începuturi, extrem de popular, gustat de aproape toate categoriile sociale. A fost o vreme când acolo performau artiști extraordinari ca Stela Popescu și Alexandru Arșinel, pe texte acide scrise de Mircea Crișan, Mihai Maximilian și mulţi alţi textieri, care atacau unele aspecte ale regimului instalat după Revoluţie.

La un moment dat, teatrul a intrat într-un con de umbră, noii directori neavând apetitul marilor spectacole originale și nici posibilitatea de a aduce artiști de renume, cu real talent pentru teatrul de revistă.
Asta la revista!, noua premieră a teatrului, pe texte semnate de Sorin Petrescu, Mihai Maximilian, Claudiu Pop și Cezar Ghioca – ultimul fiind și regizorul spectacolului –, este o încercare meritorie de a resuscita spectacolul de revistă clasic.

Cristian Simion și Nae Alexandru fac prezentări și spun cuplete mai noi și mai vechi, cu real aplomb, cucerind aplauze la scenă deschisă. Iese în lumina reflectoarelor, într-o apariţie vivantă, cu umor și antren, Oana Ghioca (o foarte bună achiziţie)

Surprize plăcute și final exploziv

O surpriză extrem de plăcută este apariţia în rol de mare vedetă a unei actriţe de dramă, Liliana Mocanu (vedeta serialului „Las Fiebinţi”), care, în cele patru monologuri ale sale, reușește să creioneze cu real talent patru personaje diferite, recognoscibile, făcând dovadă că poate deveni un star de succes al teatrului de revistă.

Finalul spectacolului a fost exploziv, plin de ritm și antren, susţinut de doi profesioniști de marcă: OVI (Jacobsen) și Julie Mayaya (câștigătoarea celui de-al doilea sezon al emisiunii-concurs „Vocea României”, și o prezenţă activă în muzică încă din anul 2000ţ Cu o voce amplă, bine timbrată, cu o mișcare a corpului vioaie, amintind de celebra Tina Turner, a obţinut aplauze binemeritate.

Orchestra a fost condusă cu profesionalism de Dan Dumitru, umplând pauzele dintre tablouri. Pe muzica ei, coregraful Cornel Popovici a „mișcat” balerinele de la stânga la dreapta, iar uneori le-a întors și cu
„spatele”. Îi urez mult succes în continuare lui Cezar Ghioca, totuși... neputând să nu mă întreb: unde sunt marii artiști de odinioară?

Citiți și: Călătorii în pictură


Pe aceeași temă:

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe