Newsflash
ACTUALITATE Știri

Botoșani: Medicul responsabil de moartea Alexandrei Ivanov a fost demis

de Magdalena Tănăsescu - dec. 7 2023
Botoșani: Medicul responsabil de moartea Alexandrei Ivanov a fost demis

Medicul Mariana Pitrop, de pe Secţia de obstetrică şi ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoşani, a fost demis deoarece se consideră că este responsabil de moartea Alexandrei Ivanov.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoşani a dispus desfacerea contractului de muncă în baza unei propuneri venite din partea Comisiei de disciplină a unității sanitare, pe motiv că medicul nu şi-ar fi îndeplinit atribuţiile de serviciu.

„În urmă cu două luni, Comisia de disciplină a Spitalului Judeţean a început o anchetă legată de decesul Alexandrei Ivanov. În această comisie de disciplină a fost anchetat personalul medical care a desfăşurat activitatea medicală în data de 18 august 2023. În urma raportului de cercetare disciplinară, ne referim aici doar la activitatea administrativă a personalului medical care a avut activitate în garda din 18 august 2023, s-au făcut propuneri pentru cele trei persoane, respectiv infirmieră, asistentă şi medicul de gardă...În ceea ce priveşte medicul de gardă din 18 august, propunerea Comisiei de disciplină a fost desfacerea contractului individual de muncă”, a declarat managerul spitalului, medicul Monica Adăscăliţei, citată de Agerpres

Medicul Mariana Pitrop este cercetată penal şi pentru ucidere din culpă, ancheta în cazul morţii Alexandrei Ivanov fiind desfăşurată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

Alexandra Ivanov a murit la aproape nouă ore după ce a fost internată în Maternitatea din Botoşani. Ea era însărcinată în luna a treia şi a ajuns la spital cu ambulanţa după ce a acuzat dureri şi hemoragie. După ce a fost supusă unui set de analize şi a fost perfuzată, cadrele medicale au ignorat-o toată noaptea. Dimineaţa, starea ei de sănătate s-a înrăutăţit considerabil, decedând în Secţia de anestezie - terapie intensivă. Tânăra de 25 de ani nu a beneficiat, timp de aproape şapte ore, de îngrijiri medicale, a arătat un raport preliminar întocmit de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Botoşani. 


Notă autor:

Sursa foto: Facebook

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe