Newsflash
ACTUALITATE Hi-tech & Gadgets Internaționale

CRP, urmărită prin transpiraţie

de Florentina Ionescu - iul. 14 2023
CRP, urmărită prin transpiraţie

Un plasture fără fir (wireless) a fost realizat de cercetători pentru monitorizarea nivelului proteinei C reactive (CRP) în transpiraţia utilizatorului, arată un studiu nou.

Studiul a fost publicat la 22 iunie în revista Nature Biomedical Engineering.

Datorită acestui tip nou de plasture, experţii au putut să detecteze în timp real anumite proteine din compoziţia transpiraţiei, ceea ce le-a permis o mai bună monitorizare. În cadrul studiului, ei au oferit detalii atât despre designul, cât și despre performanţa plasturelui wireless.

Cercetătorii menţionează că la pacienţii cu bronhopneumopatie obstructivă cronică, cu infecţii active sau infecţii vindecate, ori la pacienţii care au insuficienţă cardiacă, valorile ridicate ale proteinei C reactive măsurate prin intermediul plasturelui au fost bine corelate cu valorile serice ale proteinei. Ei au concluzionat că biosenzorii ce pot fi purtaţi, așa cum este noul plasture, ar putea facilita un management mai bun al unor boli cronice.


Notă autor:

*https://www.nature.com/articles/s41551-023-01059-5

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe