Newsflash
Internaționale

COVID-19: SUA renunţă la carantinarea elevilor

de Dorina Novac - aug. 12 2022
COVID-19: SUA renunţă la carantinarea elevilor

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor nu va mai recomanda școlilor sau grădinițelor să pună în carantină elevii sau să deruleze programe de testare în cazul în care aceștia sunt expuși la COVID.

Agenția a precizat că nu mai recomandă persoanelor nevaccinate să intre în carantină după expunere, afirmând că aproximativ 95% din populația SUA fie a fost vaccinată, fie a avut deja COVID-19, fie ambele, scrie Hotnews.

carantina

„Infecția anterioară și vaccinarea conferă o anumită protecție împotriva bolii grave și, prin urmare, este într-adevăr cel mai logic să nu facem diferențe cu îndrumările noastre sau recomandările noastre pe baza statutului de vaccinare în acest moment”, a declarat medicul Greta Massetti, cercetător la Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor , într-o informare pentru presă.

Ghidul școlar al Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor a eliminat, de asemenea, recomandările de a ține copiii în grupuri mai mici pentru a reduce posibilitatea de infectare cu virusul.

Agenția a declarat că elevii care sunt expuși la COVID-19 ar trebui să urmeze recomandările CDC de a purta o mască de înaltă calitate timp de 10 zile și de a face un test în ziua 5.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe