Newsflash
Știri

Coronavirus: Câte cazuri confirmate sunt în România în 17 martie

de Florentina Ionescu, Dorina Novac - mar. 17 2020
Coronavirus: Câte cazuri confirmate sunt în România în 17 martie

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat în această seară, că până astăzi, pe teritoriul României au fost confirmate 217 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

UPDATE marți, 17 martie, ora 18.00

Până astăzi, 17 martie, pe teritoriul României au fost confirmate 217 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre cei 217 de cetățeni care au contactat virusul, 19 sunt declarați vindecați și au fost externați. 

De la ultima informare, au fost confirmate 33 de cazuri noi, după cum urmează: 26 în București, 5 în Brașov și câte unul în Constanța și Prahova. Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 26 ani și 64 de ani.

Dintre pacienții aflați în unitățile medicale, 4 dintre ei sunt la secția de terapie intensivă, dar au o stare generală stabilă.

update situatie romania

UPDATE marți, 17 martie, ora 10.00

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) anunță în această dimineață că au fost înregistrate alte 16 noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, după cum urmează: 7 persoane în Iași, 2 persoane în Suceava, 2 persoane în Neamț și câte o persoană în Ialomița, Mureș, Botoșani, Bistrița Năsăud și Vrancea. Persoanele confirmate pozitiv la testul pentru coronavirus au vârste cuprinse între 21 și 65 de ani.

coronavirus 17 martie

De asemenea, din cele 184 de persoane confirmate pozitiv, 16 au fost declarate vindecate și externate (15 persoane sunt din spitalul din Timișoara și o persoană este din București).

În cursul acestei zile, GCS anunță că vor mai fi externate alte trei persoane de la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3282 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat coronavirusul care cauzează COVID-19. Alte 16.610 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.


Notă autor:

Sursa foto: pixabay.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe