Newsflash
Industria farmaceutică

Compania Antibiotice Iași sprijină echipele DSP în lupta cu COVID

de Dorina Novac - oct. 11 2021
Compania Antibiotice Iași sprijină echipele DSP în lupta cu COVID

Echipele medicale ale DSP Iaşi se deplasează la persoanele suspecte de COVID pentru recoltarea probelor cu ajutorul şoferilor şi maşinilor puse la dispoziţie de compania Antibiotice Iași.

antibiotice Iasi
Sursă imagine: Antibiotice Iasi // Facebook

„Compania noastră a răspuns prompt apelului adresat săptămâna trecută de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iași, de a pune la dispoziție conducători auto voluntari cât și autoturisme care să ajute la deplasarea echipelor medicale ale DSP în teren, în vederea recoltării de probe de la persoanele suspecte de îmbolnăvire cu noul coronavirus”, au anunțat reprezentanții companiei Antibiotice Iași.

Acest apel vine în contextul creșterii semnificative a numărului de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 la nivel național și județean.

Astfel, până la sfârșitul lunii octombrie, alături de voluntari de la alte instituții, angajații Antibiotice, cu mașini de serviciu sau chiar personale, prin rotație, vor contribui la asigurarea transportul echipelor DSP la domiciliul persoanelor suspecte de infectare, fiecare dintre ei asigurând testarea în medie a 30 de persoane pe zi.

„Întrucât și eu am fost infectat cu acest virus, știu ce stres presupune să aștepți efectuarea testului și rezultatul acestuia și de aceea am considerat că este important ca personalul medical să ajungă cât mai repede la domiciliul celor care solicită testarea. Iar eu cu asta am contribuit. Totodată, motivația mea de a mă implica în această acțiune a fost și faptul că cei de la DSP pot descoperi încă din fașă pe cei infectați și prin izolarea acestora, reducem cât mai mult numărul infectărilor”, a declarat primul voluntar al acestei campanii, Bogdan Diaconu, specialist achiziții Antibiotice.

Totodată, voluntarii companiei s-au implicat și în transportul către medicii de familie din municipiul și județul Iași, a serurilor cu vaccin împotriva COVID-19.

„Prin natura jobului meu cunosc foarte bine situația dramatică din spitale și cât de împovărate sunt autoritățile, iar când am aflat de solicitarea DSP-lui am vrut să-mi ofer sprijinul. Într-o singură zi am asigurat transportul către localități îndepărtate ale județului Iași, precum Miroslava – Voinești – Țibănești – Țibana – Tansa, dar și către cabinete medicale din municipiul Iași. În jur de 50 de medici au primit sticluțele salvatoare, transportate în condiții optime. Astfel, orice persoană, chiar și din colțuri îndepărtate ale județului, poate avea acces imediat la vaccin, numai să își dorească. Vaccinul salvează vieți!”, a menționat Alina Miron, product manager Antibiotice.

În urma unei comunicări interne susținute de companie s-au înscris până acum 11 angajați ai Antibiotice, care și-au arătat disponibilitatea de a ajuta în acest fel autoritățile copleșite în această perioadă de numărul mare de solicitări (o medie de 600 de cazuri pe zi) și, implicit, de a contribui la depistarea precoce a persoanelor infectate dar și la imunizarea persoanelor doritoare.

Compania a luat toate măsurile de siguranță necesare prevenirii riscurilor sanitare pe care această acțiune le implică, punând la dispoziția voluntarilor echipament de protecție adecvat (combinezoane, măști, mănuși, dezinfectant) și asigurând dezinfectarea cu regularitate a autoturismelor.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe