Newsflash
ACTUALITATE Știri

Centru de colectare pentru medicamentele expirate, amenajat la Spitalul Județean Târgu-Jiu

de Magdalena Tănăsescu - iun. 17 2024
Centru de colectare pentru medicamentele expirate, amenajat la Spitalul Județean Târgu-Jiu

Medicamentele expirate și nefolosite vor putea fi aduse de gorjeni la punctul special de colectare amenajat în curtea Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.

Centrul de colectare este situat la Spitalul 700 (str. Progresului nr.18) și are program în fiecare săptămână în zilele de marți și joi, în intervalul orar 10.00 – 12.00. 

 

„Angajatul unității delegat să se ocupe de această activitate va fi prezent în acest interval, în centrul de colectare, pentru a oferi explicațiile necesare persoanelor care vor veni să aducă medicamentele. Medicamentele expirate și cele neutilizate sunt socotite deșeuri periculoase, deoarece ele pot polua apa și solul cu substanțele conținute, iar reziduurile farmaceutice pot ajunge, prin intermediul hranei, în organismul uman”, se menționează într-un anunț al unității sanitare.

 

Există şi o categorie de medicamente care, conform legii, nu pot fi colectate în spital, respectiv cele psihotrope şi stupefiante, acestea urmând a fi returnate în farmacii. Colectarea este organizată separat pe patru tipuri de deșeuri, conform Instrucțiunii nr. 6226/04.04.2024.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe