Newsflash
ACTUALITATE REUNIUNI Știri

Cea de-a patra ediție a congresului CordX Masterclass are loc în mai

de Florentina Ionescu - mar. 18 2024
Cea de-a patra ediție a congresului CordX Masterclass are loc în mai

Studenții la Medicină și tinerii medici interesați de patologia cardiovasculară sunt invitați în mai la o nouă ediție a congresului CordX Masterclass.

Sub egida Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, SideMED România organizează în perioada 17-19 mai 2024 cea de-a patra ediție a congresului CordX Masterclass. La eveniment sunt invitați să participe studenții la Medicină și tinerii medici interesați de patologia cardiovasculară, se arată pe o rețea socială

Pregătirea noilor generații de specialiști 

Ediția din acest an vizează patologia cardiacă congenitală, iar lectorii invitați reprezintă specialități diferite și activează în centre medicale variate din țară și din străinătate. Evenimentul dorește să devină un punct de referință în pregătirea noilor generații de specialiști și să fundamenteze necesitatea dezvoltării unor strategii bazate pe dovezi care să deplaseze curba management-ului medical spre diagnostic precoce și tratament în stadii cât mai incipiente. 

„Urmărim astfel explorarea metodelor complexe de gestionare a acestor patologii, de la screening prenatal la investigații diagnostice clinice, paraclinice și imagistice, finalizând cu tratamentul chirurgical, intervențional sau conservator”, au transmis organizatorii evenimentului. 

Președintele congresului este prof. univ. dr. Horațiu Suciu, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară Adulți și Copii din cadrul Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant – Târgu Mureș (IuBCvT Târgu Mureș). 

Coordonatorul științific al evenimentului este conf. univ. dr. Amalia Făgărășan, șefa secției de Cardiologie Pediatrică din cadrul IuBCvT Târgu Mureș. 

Mai multe informații privind încrierile puteți găsi pe site-ul: cordx.ro


Notă autor:

Sursa foto-simbol: imagine generată cu AI la 18 martie, 3:54 PM.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe