Newsflash
Internaționale

Cazuri de tumori cerebrale asociate cu un liceu american

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - apr. 22 2022
Cazuri de tumori cerebrale asociate cu un liceu american

Peste o sută de cazuri de tumori cerebrale diag­nosticate pe parcursul a 30 de ani în New Jersey au declanșat o investigaţie epidemiologică.

glioblastomToţi pacienţii diagnosticaţi cu aceste tumori cerebrale au fost elevi sau au lucrat la Liceul Colonia din Woodbridge, New Jersey, între 1972 și 2000. Cei mai mulţi au dezvoltat glioblastoame rare la ani după ce au studiat în cadrul liceului.

Legătura a fost realizată în momentul în care un fost elev – devenit acum cercetător de mediu – a observat că mai multe persoane pe care le cunoștea, foști colegi, dezvoltau tumori cerebrale.

Unul dintre pacienţi a avut o tumoră cerebrală benignă în urmă cu 20 de ani. Între timp și-a văzut sora murind din cauza unui astrocitom, iar în prezent soţia sa a fost diagnosticată cu același tip de tumoră benignă cerebrală. Toţi au fost elevi ai aceluiași liceu.

Acesta a declarat că cel mai probabil familia s-a îmbolnăvit prin contaminarea cu uraniu de la o staţie de prelevare a probelor utilizate pentru fabricarea primei bombe atomice din cadrul Proiectului Manhattan.

Autorităţile din Woodbridge vor efectua o anchetă pentru a stabili dacă există o sursă comună a acestor îmbolnăviri și dacă elevii care învaţă în prezent în cadrul liceului sunt în pericol.

Citiți și: Hepatită severă la copii cauzată de un adenovirus


Notă autor:

https://www.nbcnews.com/nightly-news/video/brain-tumor-diagnoses-lead-to-radiation-investigation-in-new-jersey-township-137833541623

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe