Newsflash
Internaționale

Hepatită severă la copii cauzată de un adenovirus

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - apr. 22 2022
Hepatită severă la copii cauzată de un adenovirus

Zeci de cazuri severe de hepatită au fost identificicate la copii în mai multe ţări, iar epidemiologii încearcă să le determine cauza.

hepatitiskidsPotrivit unui articol publicat în revista Science, au fost raportate 74 de cazuri în Marea Britanie, trei cazuri în Spania și altele în Danemarca și Ţările de Jos. Joi, CDC a raportat și nouă cazuri în Alabama, SUA, toate survenind la copii între 1 și 6 ani. Doi dintre acești copii au avut nevoie de transplant hepatic.

Specialiștii suspectează infecţia cu un adenovirus. Jumătate dintre cazurile antemenţionate din Marea Britanie și toate cazurile din SUA au fost testate pozitiv pentru o formă a virusului.

Adenovirusurile pot determina apariţia hepatitei la copii, însă de obicei afectează copiii imunocompromiși. Autorităţile investighează dacă aceste cazuri sunt legate de infecţia cu adenovirus 41, care se asociază cu inflamaţia intestinală. Cele mai recente cazuri din Alabama au fost raportate în februarie, și cinci dintre cei nouă copii au fost testaţi pozitiv pentru adenovirus 41.

Citiți și: Cazuri de tumori cerebrale asociate cu un liceu american


Notă autor:

https://www.webmd.com/hepatitis/news/20220418/hepatitis-cases-in-kids-puzzle-investigators

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe