Newsflash
OPINII

Care este reţeta unei strategii eficiente de marketing în domeniul medical?

de Dr. Rareș Jugănaru - iun. 2 2023
Care este reţeta unei strategii eficiente de marketing în domeniul medical?

Este una dintre întrebările cu care se confruntă atât proaspeţii absolvenţi ai UMF, cât și doctorii titraţi. Iar răspunsul la această întrebare este unul simplu, aparent nefericit.

Experienţa anilor de facultate și practica m-au învăţat că nu există o reţetă specifică. Oricât am dori să sumarizăm și să clasificăm diverse elemente într-o 
ecuaţie menită să garanteze succes pe plan profesional, succes măsurat, în acest domeniu, în pacienţi și zâmbete perfecte, din păcate, nu este posibil. Această reţetă și-o construiește fiecare medic în parte și este reprezentată de tușa personală și etica profesională în realizarea actului medical. Pe scurt, ce poţi oferi tu pacientului: de la cum i te adresezi, cum empatizezi cu patologia sa până la calitatea actului medical în sine. 
 

Pot spune că mă bucur de critici constructive, deoarece adevărul amar cu care trebuie să ne confruntăm este că până și cel mai mic efort depus în îmbunătăţirea actului medical are un impact mult mai semnificativ decât însăși critica. Încă de pe băncile facultăţii am pornit o pagină de Instagram prin care mi-am dorit să traduc stomatologia pe înţelesul cât mai multor oameni. Cazuistica vastă cu care m-am întâlnit de-a lungul anilor alcătuiește propria carte de vizită și doresc ca experienţele pe care le au pacienţii în cadrul cabinetului meu să vorbească de la sine, în numele meu.
 

Din păcate, nu îţi pot crea un algoritm în acest articol. Scopul meu este ca, prin ceea ce citești, să conștientizezi că vei avea succes numai dacă vei fi onest cu tine. Termenul „succes” este extrem de relativ, deoarece fiecare doctor își definește propriul succes. Așa că lasă-ţi mintea să creeze! Nu îţi pune limite, un mare doctor poate veni de oriunde. Curiozitatea nu te va dezamăgi niciodată, iar drumul tău va fi unul plin de satisfacţii!

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe