Newsflash
REUNIUNI

Bolile cronice netransmisibile și stilul de viaţă sănătos

de Dan Dumitru MIHALACHE - oct. 29 2021
Bolile cronice netransmisibile și stilul de viaţă sănătos

Aproape 1.000 de medici au participat, săptămâna trecută, la o conferinţă online pe teme de medicina stilului de viaţă.

Conferinţa naţională anuală „Medicina stilului de viaţă și bolile cronice – prevenţie și tratament”, ediţia a doua, organizată de Asociaţia medicală de prevenţie prin stil de viaţă sănătos (21-22 octombrie) a reunit nu mai puţin de 12 specialităţi medicale, în sesiuni coordonate de profesori renumiţi din universităţile românești.

IMG-20211021-WA0020

Reuniunea, la care au participat aproape 1.000 de medici, a fost coordonată de prof. dr. Mircea Diculescu, prof. dr. Cornelia Bala și dr. Anca Hâncu. Am stat de vorbă cu dr. Anca Hâncu, președinta Asociaţiei, care ne-a relatat câteva aspecte esenţiale din cadrul acestei conferinţe.

Am aflat, de exemplu, că de un mare interes s-a bucurat prezentarea profesorului Jeffrey Mechanick, endocrinolog, directorul medical al Centrului cardiovascular din Mount Sinai Hospital, New York, care a abordat medicina stilului de viaţă, cu exemple practice din centrul pe care l-a conceput la New York, ce este dedicat stilului de viaţă.

Despre și pentru educaţie medicală

Panelul care a urmat prezentării profesorului american a fost o interacţiune dinamică, cu discuţii practice, subiecte despre conceptul bolii cronice cardiometabolice, ghiduri nutriţionale, abordarea populaţională a mesajelor.

De remarcat sfatul profesorului american, care i-a încurajat pe participanţi ca mesajele de sănătate pe care aceștia le promovează să fie pozitive, și nu restrictive.

A fost o discuţie de nivel înalt, care a arătat un american carismatic interesat de România și bucuros că o parte din elita medicinei românești, reunită la acest eveniment, încearcă să construiască ceva durabil prin medicina stilului de viaţă.

La conferinţă au participat și invitaţi din partea European Lifestyle Medicine Organisation: dr. Ioannis Arkadianos, vicepreședinte, și dr. Ioan Hanes, membru al boardului ELMO.

Pe final, am încercat să aflăm și ce s-a urmărit prin organizarea acestei conferinţe.

„Ne dorim să adunăm la un loc valoarea știinţifică românească și internaţională, pentru informare, educaţie și acţiune la nivel medical și populaţional, pentru prevenţie în primul rând, deoarece, mai ales în aceste zile, se vede importanţa educaţiei medicale. Asociaţia medicală de prevenţie prin stil de viaţă sănătos a reușit ca în mai puţin de un an să organizeze zece manifestări știinţifice educaţionale pe teme de medicină a stilului de viaţă, pentru o bună cooperare interdisciplinară, la care au participat în jur de 8.000 de medici”, ne-a declarat dr. Anca Hâncu, președinta Asociaţiei.

Citiți și: INSMC, webinar pentru cadrele medicale: Monitorizarea în pediatrie

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe