Newsflash
Știri

Specialist român în conducerea ELMO

de Cristina GHIOCA - oct. 28 2022
Specialist român în conducerea ELMO

Dr. Anca Hâncu a fost aleasă secretar general în boardul Organizaţiei europene de medicina stilului de viaţă în cadrul celui mai recent congres al acesteia.

Specialiști din Europa și nu numai s-au reunit la Atena, luna aceasta, pentru a participa la Congresul Organizaţiei europene de medicina stilului de viaţă (ELMO). Cu această ocazie, a fost aleasă și noua conducere a organizaţiei pentru următorii patru ani.

Dr. Anca Hâncu (foto), reprezentantul României în ELMO și nutriţionist, a fost aleasă secretarul general al boardului, ocazie cu care a declarat că această poziţie îi dă oportunitatea de a dezvolta proiecte pentru reușita medicinei stilului de viaţă la nivel european:

5db49779-c9e8-4c95-bc99-84de0f8aecf9

„Se creionează colaborări internaţionale de succes, iar conducerea organizaţiei din care am onoarea să fac parte va facilita colaborarea multidisciplinară și multinaţională”, a subliniat specialista. Funcţia de președinte al ELMO este deţinută de dr. Ioannis Arkadianos (Grecia), iar cea de vicepreședinte de dr. Ioan Hanes (Belgia).

Nivelul știinţific al Congresului ELMO a fost unul deosebit, după cum a declarat dr. Anca Hâncu: „Ediţia a patra a Congresului ELMO a regăsit o organizaţie tânără și ambiţioasă, oameni motivaţi să construiască împreună (...) care au aceeași pasiune: felul în care se poate preveni, trata sau remite boala prin stilul de viaţă. Acest concept este bazat doar pe dovezi știinţifice, studii clinice, metaanalize, dar și ghiduri medicale”.

Prezentările din cadrul congresului au abordat teme precum nutriţia, activitatea fizică sau somnul. Au fost, de asemenea, abordate subiecte ca teoriile comportamentale sau sănătatea sexuală.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe