Newsflash

Dr. Teona Scopos


Oameni buni, chiar uităm să mai fim OAMENI?

de Dr. Teona Scopos - aug. 26, 2024

Am stat mult în cumpănă, dacă să scriu sau nu aceste rânduri.

Dor de Eminescu

de Dr. Teona Scopos - ian. 12, 2024

La 15 ianuarie se împlinesc 174 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu. Am simţit și eu nevoia să-l omagiez... în felul meu.

Eminescu n-a murit

de Dr. Teona Scopos - ian. 13, 2023

Mare dreptate a avut Marin Sorescu atunci când a spus: „Eminescu nu a murit!”. Da, nu a murit. A devenit nemuritor în eternitatea infinitului, ducând printre stele genialitatea minții sale și iubirea sufletului său.

Iubire, devotament, sacrificiu

de Dr. Teona Scopos - dec. 23, 2022

Într-un sătuc moldav, la vreo 80 de kilometri de Iași, în ograda unde am copilărit locuiesc singurele rude pe care le mai am pe acele meleaguri: un văr al meu și soţia lui. El este paralizat și ţintuit în scaun cu rotile.

Mulţumiri unui corp medical de elită

de Dr. Teona Scopos - aug. 26, 2022

Sunt pensionară doar de câteva luni. Am încercat să mă obișnuiesc cu noul meu statut și să mă ocup, după puterile mele, doar de sănătatea celor foarte dragi și apropiaţi. Dar cum nu știm niciodată „Ce va fi mâine?” sau „Ce se va întâmpla până seara?”, am trăit o experienţă pe cât de șocantă, pe atât de bine finalizată.

In memoriam: prof. dr. Vasile Nicolae Costinescu

de Dr. Teona Scopos - iun. 3, 2022

Am avut norocul și privilegiul ca în toţi anii de facultate și în cariera destul de lungă într-un centru universitar, așa cum este Iașiul, să am aproape sfatul și exemplul unor medici de excepţie.

Amintiri despre colegul „fără cetăţenie”

de Dr. Teona Scopos - mai 20, 2022

Cine are, prin soartă, șansa să trăiască suficienţi ani adună în minte și în suflet amintiri, multe amintiri. Viaţa unui om, indiferent cine este, poate fi o simplă nuvelă sau un roman foileton.

Profesorul Brânzei, duhovnic, prieten și medic pentru pacienți

de Dr. Teona Scopos - apr. 22, 2022

Din tolba cu amintiri, dr. Teona Scopos, medic pensionar, scoate la iveală un episod de la examenul susţinut cu regretatul profesor Brânzei, pe vremea când acesta era director și profesor la Spitalul de Psihiatrie Socola din Iași. (Redacţia)

Căutare Avansată

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe