Newsflash

M. C.


Cinstire şi recunoştinţă

de M. C. - mai 13, 2011

   Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor (ANPP), conducerea Institutului Clinic Fundeni şi Clinica de Pediatrie Fundeni au organizat vineri, 6 mai 2011, ceremonia de comemorare a regretatului dr. Ion Ivan, prin dezvelirea unei plăci memoriale la împlinirea a şapte ani de la trecerea în eternitate a distinsului medic. Evenimentul a avut loc la Institutul Clinic Fundeni, unde dr. Ion Ivan a îngrijit cu devotament, de-a lungul timpului, în cadrul Clinicii de Pediatrie, sute de copii. (...)
 

O statină eficientă

de M. C. - mar. 4, 2011

   Palatul Ştirbei din Buftea a găzduit marţi, 1 martie a.c. lansarea produsului Torvacard (atorvastatină). „Rezultatele benefice ale terapiei cu statine au fost demonstrate prin numeroase studii la nivel mondial, prin ample trialuri de prevenţie primară şi secundară. Atorvastatina şi-a dovedit eficienţa în scăderea lipidelor, stoparea progresului aterosclerozei şi în reducerea riscului cardiovascular. Calităţile acestui produs justifică speranţa într-o optimizare a terapiei pentru pacienţi“, a declarat prof. dr. Nicolae Hâncu, prezent la eveniment.
 

Premianţii Fundaţiei „Sebastian“

de M. C. - ian. 7, 2011

   Fundaţia „Sebastian“ şi-a respectat tradiţia de a organiza la finalul fiecărui an o ceremonie restrânsă prin care sunt premiaţi copii vindecaţi de cancer. Sâmbătă, 18 decembrie 2010, dl dr. Sebastian Nicolau a oferit copiilor, ajunşi unii dintre ei la vârsta adolescenţei, un cadou de Moş Crăciun constând în bani de la tradiţionalii sponsori: o importantă firmă de lactate şi familia ing. Emilia şi Dan Novacovici de la Princeton, New York. Ca în fiecare an, întâlnirea este un prilej de revedere între asistente, părinţi, copii şi dr. Sebastian Nicolau, echipa câştigătoare care a reuşit vindecarea acestor copii de cumplita maladie.
 

Sănătatea copilului cu dizabilităţi

de M. C. - dec. 3, 2010

   Decidenţi din domeniul sănătăţii reprezentând 53 de ţări din Regiunea Europeană a OMS au semnat vineri, 26 noiembrie a.c., la Bucureşti, în cadrul Conferinţei Europene a OMS „O sănătate mai bună, o viaţă mai bună: copiii şi tinerii cu dizabilităţi intelectuale şi familiile lor“, o declaraţie în care şi-au exprimat angajamentul de a oferi o viaţă mai bună copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi intelectuale, prin îmbunătăţirea accesului acestora la îngrijiri medicale de calitate. (...)

Program de tratament pentru HTAP

de M. C. - nov. 26, 2010

Articolul îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Salvaţi patrimoniul farmaceutic!

de M. C. - iul. 9, 2010

  Societatea Română de Istoria Farmaciei, în colaborare cu facultatea bucureşteană de profil, a organizat miercuri, 30 iunie a.c., Simpozionul cu tema: „Patrimoniul farmaceutic istoric. Salvaţi patrimoniul!“ (...)
 Articolul îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Obligaţie profesională şi etică pentru personalul medical

de M. C. - dec. 18, 2009

La cererea Comitetului Naţional pentru Gripă, Ministerul Sănătăţii intenţionează să pună în aplicare, în perioada imediat următoare, noi măsuri pentru limitarea îmbolnăvirilor cu gripă nouă. În acest sens, încă de marţi, 15 decembrie a.c., s-a extins campania de vaccinare la întreaga populaţie. Prioritate la vaccinare vor avea categoriile de populaţie cu risc major şi anume persoanele cu vârsta de peste 16 ani, care suferă de boli cronice. Vaccinarea se va desfăşura la cabinetele medicilor de familie, iar pentru bolnavii cronici se va putea efectua, în funcţie de posibilităţi, şi în alte unităţi sanitare. (...)

Căutând soluţii

de M. C. - aug. 28, 2009

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii s-au întâlnit săptămâna trecută, cu cei ai centrelor de transfuzii din ţară şi cu liderii Sanitas pentru a identifica măsuri de eficientizare economică a acestor unităţi. (...)

Căutare Avansată

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe