Newsflash
Știri

Aproape 12.000 de români s-au programat pentru a treia doză de vaccin

de Dorina Novac - sept. 28 2021
Aproape 12.000 de români s-au programat pentru a treia doză de vaccin

Andrei Baciu a anunțat că 11.970 de persoane eligibile pentru administrarea celei de-a treia doze de vaccin împotriva COVID-19 s-au programat în platforma RoVaccinare în doar câteva ore.

ROVaccinare

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, cifrele centralizate de marți dimineață arată astfel:

  • Programări pentru Pfizer-BioNTech – 11.186;
  • Programări pentru Moderna – 784.

„Ce trebuie să știi: poți merge în cel mai apropiat centru de casa ta; primești adeverința de vaccinare care atestă că ai făcut doza 3”, a scris Andrei Baciu pe Facebook.

Citește și: A început programarea în platformă pentru doza a treia de vaccin COVID-19

Platforma RoVaccinare permite programarea celor care doresc să se vaccineze cu doza a treia, după ce echipa de dezvoltare a Serviciului de Telecomunicații Speciale a finalizat implementarea noilor funcționalități și optimizările necesare. 

Programările se pot realiza pentru administrarea dozei de rapel (booster) cu unul dintre vaccinurile Pfizer sau Moderna, în centrele de vaccinare care administrează aceste două tipuri de vaccin.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe