Newsflash
Știri

Aparat de ventilație mecanică, donat de Crucea Roșie Spitalului „Victor Babeș” Timișoara

de Dorina Novac - sept. 4 2020
Aparat de ventilație mecanică, donat de Crucea Roșie Spitalului „Victor Babeș” Timișoara

Societatea Națională de Cruce Roșie din România a donat Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” din Timișoara un aparat de ventilație mecanică.

Potrivit unui comunicat de presă, dispozitivul, care poate fi folosit atât pentru ventilația non-invazivă, cât și pentru cea invazivă, va fi utilizat în cazul pacienților aflați în stare gravă, pentru a susține o frecvență respiratorie normală.

aparat ventilatie medicanica
Sursă imagine: Spitalul „Victor Babeș” Timișoara

 

„Crucea Roșie din România își continuă acțiunea de susținere a spitalelor în lupta cu COVID-19 și donează Spitalului Victor Babeș un ventilator de ultimă generație, în valoare de 78.250 lei. Fondurile din care s-a achiziționat acest ventilator provin din campania derulată la nivel național, România salvează România”, a spus Lucian Trif, directorul Filialei Timiș a Crucii Roșii din România.

Sursa citată precizează că aparatul de ventilație mecanică va intra în dotarea Secției de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Timișoara și, într-o prima fază, va fi folosit în lupta împotriva noului coronavirus.

„Dispozitivul va fi utilizat în cazul pacienților cu dificultăți majore de respirație, aflați în stare gravă, în cazul cărora ventilația non-invazivă devine ineficientă. Pacienții care nu pot respira spontan sunt intubați orotraheal și conectați la acest dispozitiv care asigură volumul de aer necesar organismului”, se arată în comunicatul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara.

aparat terapie intensiva

Aparatul este legat la un circuit controlat de aer comprimat și oxigen medicinal. De asemenea, monitorul de control cu care este prevăzut aparatul afișează curbele de volum, flux, presiune si frecvența respiratorie.

„Aparatul acesta asigură atât ventilația invazivă, adică pacientul este intubat orotraheal, dar poate asigura și o ventilație non-invazivă. Adică, furnizează anumite presiuni care susțin frecvența respiratorie optimă a pacientului”, a precizat Nicoleta Barbura, medic specialist, secția de Terapie Intensivă a Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Timișoara.

În dotarea Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Timișoara mai sunt 38 de asemenea aparate, majoritatea fiind folosite în prezent în tratamentul COVID-19.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 120 de lei
  • Digital – 80 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe