Newsflash
ACTUALITATE Știri

Alexandru Rafila: sistemul național de transfuzii trebuie reorganizat

de L. Budin - dec. 18 2023
Alexandru Rafila: sistemul național de transfuzii trebuie reorganizat

Reorganizarea sistemului de transfuzii este „imperios necesară”, a declarat prof. univ. dr. Alexandru Rafila la Parlament.

Reorganizarea sistemului de transfuzii este „imperios necesară”, a declarat prof. univ. dr. Alexandru Rafila, citat de Agerpres.

Trebuie să facem pasul către testarea moleculară a sângelui. (...) E vorba de o reformă. În România, sunt 42 de centre judeţene de transfuzii, iar în Franţa, cu o populaţie mult mai mare, sunt 13 centre. Va fi o regionalizare a centrelor unde se va realiza testarea, prelucrarea şi stocarea sângelui şi a hemoderivatelor. Nu se pune problema reducerii activității”, a explicat ministrul sănătății. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe