Newsflash
Știri

Alexandru Rafila: Comitetul de vaccinologie a fost restructurat

de L. Budin - mar. 13 2023
Alexandru Rafila: Comitetul de vaccinologie a fost restructurat

Comitetul național de vaccinologie a fost restructurat, după ce unii membri au dorit să se retragă, a anunțat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Noua echipă va oferi argumentele profesionale pentru includerea vaccinurilor HPV pe lista medicamentelor compensate, a mai spus ministrul, citat de Agerpres.

vaccinare-drive-thru

Avem un Comitet nou de vaccinologie. Nou în sensul că a fost restructurat, pentru că au fost persoane care au dorit să se retragă. Noua echipă de la Comitetul de vaccinologie ne va oferi argumentele profesionale pentru includerea acestor vaccinuri (împotriva HPV) pe lista de medicamente compensate, pentru cine şi, eventual, ne pot sugera anumite procente. Acestea trebuie să le lucrăm ulterior, după ce avem punctul de vedere tehnic al Comitetului de vaccinologie, împreună cu Casa de Asigurări de Sănătate”, a explicat ministrul.

Întrebat dacă acest lucru se va putea realiza până la finalul acestui an, Rafila a răspuns: „Cu siguranţă”.

Un robot cu senzor biologic ar putea ajuta la diagnosticarea bolilor

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe