Newsflash
Știri

Alba: Peste un sfert dintre copiii încadraţi în grad de handicap au astm bronşic

de Florentina Ionescu - feb. 24 2022
Alba: Peste un sfert dintre copiii încadraţi în grad de handicap au astm bronşic

Un raport al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba arată că o mare parte dintre copiii cu handicap din acest județ sunt diagnosticați cu astm bronșic.

Peste un sfert dintre copiii din judeţul Alba, încadraţi într-un grad de handicap, suferă de astm bronşic, scrie AGERPRES

copii grad de handicap diagnostic astm bronsic judetul alba
Sursa: Pixabay

Cel mai mare număr de copii cu astm bronșic este în zona municipiului Sebeş, potrivit unui raport de activitate pe anul 2021 al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Alba.

Sursa citată arată că din cei 1.957 de copii încadraţi anul trecut într-un grad de handicap, 954 erau cu handicap psihic/neuropsihic, 726 cu handicap somatic, din care 501 cu astm bronşic, 195 cu handicap fizic, 50 cu handicap vizual şi 32 cu handicap auditiv.

„Se constată un număr mare de copii cu astm bronşic. 26% dintre copiii încadraţi în grad de handicap sunt diagnosticaţi cu astm bronşic”, arată raportul citat de AGERPRES.

Din cei 501 copii cu astm bronşic, 145 sunt din zona Sebeş, 129 din Apuseni, 126 din zona Alba Iulia-Teiuş, 60 din zona Aiud, 27 din zona Cugir şi 14 din zona Blaj.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe