Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Ajutor pentru îngrijitori

de Florentina Ionescu - nov. 24 2023
Ajutor pentru îngrijitori

Un exo-costum recent inventat ajută persoanele care îngrijesc pe termen lung pacienţi să îi ridice mai ușor.

Este vorba despre un schelet robotic menit să sprijine îngrijitorii bolnavilor, în viaţa de zi cu zi, atât în privinţa ridicării de greutăţi, cât și în privinţa mersului. Compania German Bionic este cea care a dezvoltat exo-costumul pe care îngrijitorii sau aparţinătorii îl pot purta. Acest dispozitiv este de ajutor în mai multe feluri: preia greutatea pacienţilor atunci când îngrijitorii îndeplinesc anumite sarcini, cum ar fi să mute pacienţii din pat în scaunul rulant.

Exo-costumul se numește „Apogee+” și a fost construit ţinându-se cont de faptul că îngrijitorii pacienţilor imobilizaţi la pat au anumite nevoi. Dispozitivul compensează până la 30 de kilograme de greutate per mișcare de ridicare și oferă sprijin ergonomic atunci când îngrijitorii trebuie să execute anumite mișcări. De exemplu, să ridice pacienţii dintr-un loc și să-i mute în altul. Fără sprijin adecvat, aceste sarcini pot fi periculoase pentru sănătatea îngrijitorilor, pe termen mediu și lung.



https://techinformed.com/german-bionic-unveils-exosuit-to-help-caregivers-with-heavy-lifting/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe