Newsflash
Știri

Adeverințele medicale pentru înscrierea copiilor în colectivitate sunt gratuite

de Dorina Novac - ian. 12 2021
Adeverințele medicale pentru înscrierea copiilor în colectivitate sunt gratuite

Casa de Asigurări de Sănătate Hunedoara a anunțat că medicii de familie trebuie să elibereze gratuit adeverințele medicale și avizele epidemiologice pentru înscrierea copiilor în colectivitate.

Măsura este necesară pentru examinarea stării de sănătate a copiilor din unitățile de învățământ de stat și particulare autorizate/acreditate, pentru acordarea asistenței medicale gratuite și pentru promovarea unui stil de viață sănătos, se anunță într-un comunicat de presă.

CAS Hunedoara
Sursă imagine: Pixabay

„Totodată, reamintim medicilor de familie din județul Hunedoara că, în conformitate cu prevederile Art.1/ lit.e), Anexa nr. 2 la Ordinul nr. 397/836/2018 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare în anul 2018 a HG nr.140/2018 pentru aprobarea pachetelor de servicii și a Contractului-cadru care reglementează condițiile acordării asistenței medicale, a medicamentelor și a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2018-2019, cu modificările și completările ulterioare, activitățile de suport prevăzute la pct.1.5, lit.B. Pachetul de servicii de bază în asistența medicală primară, din Anexa nr.1 la același ordin, sunt incluse în plata «per capita»”, se arată în document.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe