Newsflash
Știri

Mesajul SNMF, de Ziua mondială a medicului de familie

de Dorina Novac - mai 19 2022
Mesajul SNMF, de Ziua mondială a medicului de familie

Ziua mondială a medicului de familie este marcată, anual, la 19 mai. Cu această ocazie, SNMF transmite tuturor practicienilor de medicină primară din lume mesaje de solidaritate și mulțumiri.

snmf

„Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) transmite și pe această cale tuturor practicienilor de medicină primară din lume felicitări și încurajări. În mod special, gândurile noastre se îndreaptă astăzi spre colegii din Ucraina, care au trecut de la linia întâi a luptei împotriva COVID direct în linia întâi a unui război nemilos și nedrept”, se arată într-un comunicat de presă.

Medicii de familie din România au preluat în grija lor asistența medicală primară a refugiaților, fac voluntariat în taberele de refugiați și participă în campaniile de susținere a victimelor de război și a colegilor din Ucraina.

„Ca oameni dar mai ales ca medici știm că ororile unui război nu afectează doar starea de sănătate fizică a celor care luptă sau a celor care fug din fața atacurilor ci și starea sufletească și mentală a tuturor, indiferent de care parte a baricadei se află. De aceea mesajul nostru principal este unul care pledează pentru pace și pentru transferarea disputelor politice în planul negocierilor diplomatice. E dureros și absurd ca, într-o vreme în care medicina se avântă spre tehnologii și soluții de îmbunătățire a calității vieții, medicii să fie nevoiți să trateze răni de armă sau victime ale exploziilor”, a declarat Dina Mergeani, președinte SNMF.

Potrivit sursei citate, în plan intern, medicina de familie devine pe zi ce trece un sistem tot mai puternic și mai eficient, care aduce beneficii pacienților, structurilor de asistență medicală dar și profesioniștilor din domeniu.

„Nu trebuie să uităm că medicul de familie, în accepțiunea generală, nu e doar doctorul de la cabinet, ci întreaga echipă care se ocupă de sănătatea pacienților, așa ca această zi e dedicată deopotrivă întregului personal din rețeaua primară. Cu toții am intrat în prima line în lupta anti COVID și iată, acum, când aparent această pandemie a mai scăzut în intensitate, noi am rămas în continuare pe baricade, pentru vaccinări, triaje, asistența la domiciliu a persoanelor infectate”, susține dr. Dana Ștefana Popescu, secretar SNMF.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe