Newsflash
Știri

Va fi schimbat modul de distribuție a vaccinurilor către medicii de familie

de Dorina Novac - apr. 25 2023
Va fi schimbat modul de distribuție a vaccinurilor către medicii de familie

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că până la jumătatea anului va fi schimbat modul în care se distribuie vaccinurile către medicii de familie, în sensul că aceştia vor fi aprovizionaţi direct la cabinet.

Vaccinuri

„Până la jumătatea anului vom schimba modul de distribuţie a vaccinurilor către medicii de familie, în sensul că nu vor mai trebui să le ridice ei şi să se ocupe de foarte multă birocraţie atunci când merg la direcţiile de sănătate publică să ridice vaccinurile din programul naţional de imunizare, ci vor fi aprovizionaţi direct la cabinet cu vaccinurile de care au nevoie pentru protejarea pacienţilor de pe listele proprii”, a spus Alexandru Rafila în cadrul unei dezbateri, scrie Agerpres.

Citește și: Vaccinarea la români

Potrivit acestuia, compensarea vaccinurilor pentru pacienţii cronici sau alte categorii s-ar putea face într-un viitor apropiat.

„Compensarea vaccinurilor pentru pacienţii cu boli cronice sau pentru anumite categorii, de exemplu vaccinul HPV, care trebuie să fi accesibil atât adolescenţilor, dar şi persoanelor adulte, femeilor care pot să beneficieze de vaccinare sau vaccinul gripal, pot face într-un viitor apropiat subiectul acestor programe de compensare a vaccinurilor care cresc accesibilitatea”, a menționat ministrul Sănătății.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe