Newsflash
Știri

Academicianul profesor doctor Adrian Restian a decedat

de Florentina Ionescu - apr. 20 2022
Academicianul profesor doctor Adrian Restian a decedat

Redactorul șef al Revistei Române de Medicina Familiei a anunțat ieri că academicianul profesor doctor Adrian Restian a decedat.

restian deces

„Cu profundă mâhnire am luat cunoștință de dispariția dintre noi a dlui Academician Profesor Doctor Adrian Restian, Președinte [la] Societatea Academică de Medicină a Familiei (SAMF) și Membru titular al Academiei de Științe Medicale. Contribuția remarcabilă a domniei sale de-a lungul anilor – cercetări, publicații, cărți, interviuri, prezentări, prima curriculă de pregătire pentru rezidenți în specialitatea medicina de familie... - a contribuit la dezvoltarea medicinii generale și de familie din România. Exprim pe această cale condoleanțe familiei și îi urez un drum lin către lumea de dicolo. Dumnezeu să vă odihnească în pace Dle academician Adrian Restian.”, a transmis doctor Marinela Olăroiu, fondator și redactor șef la Revista Română de Medicina Familiei, pe pagina oficială de Facebook a revistei. 

Tot ieri, prof. univ. dr. Vlad Ciurea a transmis un mesaj emoționant, arătând cât este de îndurerat de vestea aceasta. 

„Sunt profund îndurerat de o veste pe care am primit-o astăzi: bunul meu prieten, academicianul profesor doctor Adrian Restian, ne-a părăsit... Este o pierdere pe care, personal, o consider ireparabilă pentru medicina românească! Adrian era un geniu al genelor. Era fascinat de genetică, de „povestea noastră umană” care începe cu informațiile genetice primite de la părinți”, a scris prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea pe pagina sa de Facebook. 

Pe aceeași rețea socială, profesorul Ciurea a adăugat despre prof. dr. Adrian Restian că:

„A fost un suflet nobil, un om modest, despre care prea puțini știu că a contribuit major la dezvoltarea medicinei generale și de familie în România. Era, de altfel, președinte al Societății Academice de Medicină a Familiei. Am colaborat cu el recent la cartea „România fără mască. Fals tratat de pandemie”. Avea un fel unic de a privi societatea, condiția umană și structura statului: vedea totul „în secțiune”, în profunzime, în concepte. (...) Era o enciclopedie. Un om cu principii, cu tărie de caracter, un partener de dialog spiritual, cum greu mai găsești. Îmi va lipsi! Dumnezeu să îl odihnească!”

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe