Newsflash
Știri

5 aprilie ar putea fi declarată zi națională a chirurgiei cardiovasculare

de L. Budin - apr. 6 2023
5 aprilie ar putea fi declarată zi națională a chirurgiei cardiovasculare

Prefectul de Mureş, Mara Togănel, a declarat că va propune parlamentarilor din judeţ să aibă o iniţiativă legislativă, astfel ca 5 aprilie să fie declarată zi a chirurgiei cardiovasculare în România.

Declarația a fost făcută în cadrul festivităţii prilejuite de împlinirea a 50 de ani de la prima operaţie pe cord deschis din Transilvania, efectuată la Târgu Mureş, informează Agerpres.

zi-nationala-inima

Să încercăm să întoarcem recunoştinţa noastră celor care fac de atâta timp performanţă”, a subliniat prefectul Mara Togănel.

Primarul din Târgu Mureş, Soos Zoltan, a arătat că municipiul este recunoscut la nivel internaţional datorită medicilor cardiologi şi că una dintre priorităţile sale este să transforme oraşul într-un adevărat centru de sănătate.

Edilul a precizat că oraşul are tot ce este necesar în acest sens, începând cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) şi terminând cu Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT).

Deputații propun trecerea Spitalului Militar în subordinea ministrului Apărării

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe