Newsflash
Știri

120 de ani de la nașterea medicului oftalmolog Petre Vancea

de Florentina Ionescu - iun. 27 2022
120 de ani de la nașterea medicului oftalmolog Petre Vancea

La 27 iunie 1902, în Rudari, astăzi comuna Izvoare, județul Dolj, se năștea Petre Vancea, medic român oftalmolog.

Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale a publicat un mesaj în această dimineață, pe o rețea socială, pentru a marca această zi specială pentru medicina românească. 

oftalmolog

Se împlinesc, așadar, 120 de ani de la nașterea medicului Petre Vancea. (foto) Acesta a fost un medic român oftalmolog, profesor la Facultatea de Medicină din Iași și la Facultatea de Medicină din București, membru corespondent al Academiei Române din 1963. Totodată, a fost membru al Academiei de Ştiinţe Medicale (1969). 

medic petre vancea

A fost membru al Academiei Leopoldina a naturaliştilor din Halle, al societăţilor de oftalmologie din Franţa, Spania, Italia, Germania etc.

Potrivit paginii de Facebook Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale, dr. Petre Vancea a publicat lucrări privind corpii străini intraoculari, traumatismele oculare de război, patogenia cataractei senile, diagnosticul precoce al glaucomului, indicaţiile operatorii în strabism, tumorile ochiului.

A contribuit la studiul clinic şi epidemiologic al trahomului, în vederea eradicării acestei afecţiuni în ţara noastră. A preparat un extract total de ochi de cornute (ETO), indicat în tratamentul miopiei avansate şi al complicaţiilor acesteia ş.a. Mai multe detalii despre dr. Petre Vancea găsiți aici.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe