Newsflash
ACTUALITATE Știri

„Speranță prin artă”, proiect realizat în colaborare cu Spitalul de Psihiatrie din Sibiu

de Magdalena Tănăsescu - dec. 11 2023
„Speranță prin artă”, proiect realizat în colaborare cu Spitalul de Psihiatrie din Sibiu

Muzeul Brukenthal din Sibiu găzduiește luni, 11 decembrie, de la ora 18,30, cea de-a XV-a ediție a evenimentului „Speranță prin artă”, proiect realizat în colaborare cu Spitalul Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” Sibiu.

Potrivit unei postări pe Facebook, proiectul a fost pus la punct de Rotaract Sibiu și Rotary Club Sibiu, în colaborare cu Asociația Spitalului Psihiatrie Sibiu.

Lucrările expuse sunt create de către pacienți, în cadrul Compartimentului de Ergoterapie și Terapie Ocupațională al Spitalului Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” Sibiu, și vor putea fi achiziționate la prețurile afișate.

„Ergoterapia joacă un rol extrem de important în umanizarea spitalelor de psihiatrie şi totodată ajută la evitarea cronicizării bolilor. De asemenea, înlesneşte reîncadrarea bolnavului în viaţa socială şi profesională. Suntem privilegiați că în cadrul spitalului nostru funcționează un Compartiment de Ergoterapie și Terapie Ocupațională, unde pacienților li se oferă independență, fie dându-le posibilitatea să se adapteze la deficitul lor, fie participând la ameliorarea stării lor”, a afirmat Florin Neagmanagerul Spitalului Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” Sibiu. 

Fondurile obținute în urma vânzării lucrărilor vor fi donate spitalului pentru sprijinirea reinserției psihosociale, creșterea abilităților sociale, dezvoltarea relațiilor interumane, reabilitare socială și vocațională și continuarea realizării lucrărilor.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe