Newsflash

Între ghilimele

de - sept. 2 2013
Între ghilimele

   Când un membru al haitei părăseşte grupul, urletele celorlalţi nu sunt urmarea stresului, ci a relaţiei de calitate dintre ei. Nu, nu este vorba de politicienii români anchetaţi de DNA, ci de lupi în toată regula, studiaţi de veterinarii vienezi. Concluziile au fost publicate în revista Current Biology. (A. M.)

   Am fost nevoit să intru în spitalul unui orăşel bulgăresc, cam de mărimea Filiaşului. Înfiorător. Mizerie cumplită, medici rari precum florile în toiul iernii, ferestre defecte, paturi ruginite. M-am bucurat. Şi eu sufăr de sindromul „capra vecinului“ … (M. V. A.)

   Sunt, probabil, printre ultimii care au traversat DN1 în centrul Buşteniului, oprind traficul auto în deplină legalitate. Guvernul a decis să investească 400.000 de euro în patru pasarele pietonale, dar acestea nu au rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi motorii. Probabil, guvernul a inclus cărucioarele acestora în categoria maşinilor cu tonaj redus care vor folosi, evident, şoseaua, nu pasarela. (A. M.)

   Viaţa este făcută din coincidenţe. Mă uitam într-o seară, aşa, cam cu un ochi, la un film italian despre un bărbat care „vorbea cu vulturii“, dar creştea capre, din al căror lapte făcea caşcaval. Pe Facebook, unde era celălalt ochi, îmi apare o informaţie: „mituri şi adevăruri despre laptele de capră“. Bizareria nu se opreşte aici. Peste puţin timp, o altă ştire, de data aceasta despre omul-capră (cu imagine!), un hominid a cărui prezenţă ar fi fost înregistrată prin America. De data asta am închis laptopul, am închis televizorul şi mi-am propus, pentru o vreme, să nu mai cumpăr lapte de capră. (C. M.)

   Firmele de PR româneşti au descoperit o nouă gaură a macaroanei. Dau un comunicat prin care anunţă rezultatele unui sondaj interesant despre obiceiurile românilor. Dacă e vorba despre cele sexuale, cu atât mai bine. Apoi, undeva pe la mijlocul comunicatului, apar, din senin, întrebări legate de uscăciunea vaginală. Care este, constată evident sondajul, o problemă medicală importantă în România şi pentru care există şi un remediu. Unul farmaceutic, nu vă gândiţi la altceva. (M. V. A.)

   Prezent la inaugurarea pasarelelor pietonale de pe Valea Prahovei, primul ministru al României a lăudat fluidizarea traficului rezultată din îndepărtarea pietonilor de pe carosabil. Apoi s-a suit în maşină şi a pornit înapoi spre Bucureşti. Cu sirenă şi girofar, că nici fluidele nu curg întotdeauna uşor. (A. M.)

   Un fost actor japonez, Miki Ryosuke, susţine că a pus la punct o dietă bazată pe o tehnică specială de respiraţie – Long Breath Diet – cu ajutorul căreia el a slăbit 13 kg în şapte săptămâni. Aşadar, adio înfometări frustrante sau exerciţii fizice epuizante. Respiri adânc şi slăbeşti profund. (M. D.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe