Newsflash
ACTUALITATE Știri

Ziua Națională a Înotului, sărbătorită pe 19 iulie

de Magdalena Tănăsescu - iul. 19 2024
Ziua Națională a Înotului, sărbătorită pe 19 iulie

Deoarece autoritățile au decis să marcheze, la data de 19 iulie, Ziua Naţională a Înotului, vă prezentăm în continuare cele mai importante beneficii pentru sănătate ale acestei activități.

Potrivit site-ului www.betterhealth.vic.gov.au, înotul este un antrenament excelent deoarece întregul corp trebuie să se miște împotriva rezistenței apei.

 

De asemenea, înotul menține ritmul cardiac crescut, în timp ce elimină o parte din stresul de impact asupra corpului; construiește rezistența, forța musculară și asigură un fitness cardiovascular; ajută la menținerea unei greutăți sănătoase, alături de o inimă și de plămâni sănătoși.

Nu în ultimul rând, înotul tonifică mușchii și crește puterea, oferind un antrenament la nivelul întregului corp. 

 

Ziua Naţională a Înotului a fost instituită prin Legea nr. 279/2021.

„Ziua Naţională a Înotului va fi marcată de către Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern, de cluburi sportive/asociaţii şi membri afiliaţi prin participarea la evenimente şi programe cu caracter sportiv sau social, cu scopul de a informa şi de a promova importanţa practicării înotului pentru sănătatea oamenilor. Autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, societatea civilă, precum şi persoanele fizice sau juridice pot acorda sprijin material sau logistic în vederea organizării şi derulării în bune condiţii a manifestărilor consacrate acestei zile”, se menționează în textul acestei legi.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 120 de lei
  • Digital – 80 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe