Newsflash
Internaționale

Ziua Mondială de luptă împotriva bolii Parkinson, marcată astăzi

de Florentina Ionescu - apr. 11 2022
Ziua Mondială de luptă împotriva bolii Parkinson, marcată astăzi

În fiecare an, la data de 11 aprilie este marcată Ziua Mondială de luptă împotriva bolii Parkinson, pentru a crește gradul de conștientizare asupra acestei boli.

Nu suficientă lume înțelege cum este să trăiești zi de zi cu un diagnostic cum este boala Parkinson. Mulți oameni nu știu că este o boală gravă. Ei nu realizează că tratamentele pentru această boală sunt limitate și că nu există leac, se arată pe pagina asociației www.parkinsons.org.uk

ziua mondiala a bolii parkinson
Fotografie creată de Vlada Karpovich, de la Pexels

Sursa citată amintește că, dacă tot mai multe persoane ar înțelege boala Parkinson, cu atât oamenii vor putea să strângă mai multe fonduri, să lupte pentru beneficiile acestor pacienți, să susțină comunitățile locale și, în cele din urmă, să se facă mai mulți pași în direcția obținerii unui leac. De aceea, mesajul-cheie al acestei zile este acela că: este momentul să vorbim despre boala Parkinson. 

Citiți și: Multiplele fețe ale bolii Parkinson 

Informații esențiale despre boala Parkinson:

  1. Boala Parkinson are peste 40 de simptome. De la durere și rigiditate, până la probleme legate de somn și de sănătatea mintală. Fiecare pacient are simptome diferite.
  2. Una din 37 de persoane în viață, astăzi, din Marea Britanie va fi diagnosticată cu boala Parkinson.
  3. La fiecare oră, încă două persoane sunt diagnosticate cu boala Parkinson. Asta ar însemna 18.000 de persoane în fiecare an, arată sursa citată. 

Citiți și: Test pentru diagnosticul bolii Parkinson 

Importanța dialogului

Dacă ați fost diagnosticat cu boala Parkinson, este important să vă gândiți la cel mai bun mod de a discuta cu alte persoane despre boala dumneavoastră, indiferent că este vorba de persoane apropiate sau de oameni pe care abia i-ați cunoscut. Este esențial să discutați cu cei din jur despre boala Parkinson, pentru a crește gradul de conștientizare. 

Boala Parkinson are nevoie și de o abordare non-farmacologică 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe