Newsflash
Știri

Ziua Mondială a Cărții, marcată la UMF „Grigore T. Popa” Iași

de L. Budin - apr. 23 2024
Ziua Mondială a Cărții, marcată la UMF „Grigore T. Popa” Iași

„Cărțile nu sunt doar surse de cunoaștere și inovație, ci și punți între culturi și generații”, subliniază reprezentanții UMF „Grigore T. Popa” Iași.

La Biblioteca Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași a fost deschisă o nouă sală de lectură. Cu o capacitate de 36 de locuri, sala de lectură nr. 6 a fost dotată din fondurile proprii ale Universității cu mobilier modern – alcătuit din mese și scaune ergonomice, oferind un mediu propice pentru studiu.

Sala dispune de un sistem de supraveghere video, care asigură un mediu sigur și securizat pentru toți utilizatorii. Va fi deschisă  zilnic, între orele 8.00 și 22.00, oferind flexibilitate maximă pentru studenți și permițându-le să își organizeze timpul în funcție de nevoile academice, se arată pe news.umfiasi.ro

Încercăm să oferim studenților noștri o infrastructură modernă și confortabilă, de aceea am investit într-o nouă sală de lectură dotată cu mobilier modern. În prezent, studenții noștri au la dispoziție șase săli de lectură, precum și o sală de documentare IT cu 80 de locuri și 45 de calculatoare, aflată în clădirea Nicolae Leon”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

Ziua Mondială a Cărții a fost marcată de universitatea ieșeană și printr-un mesaj pe pagina de Facebook:

Sărbătorim astăzi Ziua Internațională a Cărții, un prilej de a recunoaște rolul esențial al cărților în viața noastră. Cărțile nu sunt doar surse de cunoaștere și inovație, ci și punți între culturi și generații. Editura „Gr. T. Popa” contribuie la educația și formarea profesională a viitorilor medici și farmaciști prin publicațiile pe care le editează. Fie că sunteți studenți, profesori sau practicieni, veți găsi în cărțile noastre un aliat de nădejde în călătoria voastră profesională. La mulți ani tuturor celor care își îmbogățesc viața prin lectură și învățare continuă!”, se subliniază în postare. 

Conferința generală a UNESCO din 1995, de la Paris, a stabilit decretarea Zilei mondiale a cărţii şi a dreptului de autor, pentru a încuraja lectura, un fenomen în scădere dramatică. Astfel, prima zi mondială a cărţii şi a dreptului de autor a fost marcată la 23 aprilie 1996, informează Agerpres

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe