Newsflash
ACTUALITATE Știri

Viceprimarul Bucureștiului anunță investiții în spitalele Capitalei cu fonduri din PNRR

de Florentina Ionescu - iul. 24 2023
Viceprimarul Bucureștiului anunță investiții în spitalele Capitalei cu fonduri din PNRR

Horia Tomescu a scris zilele acestea despre mai multe investiții care se vor face în spitalele Bucureștiului cu fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

În următoarea ședință a Consiliului General sunt prezentate spre aprobare nouă proiecte de investiții în infrastructura digitală a spitalelor municipalității cu finanțare din PNRR pentru: 

  • Spitalul Clinic de boli infecțioase și tropicale Victor Babeș 
  • Spitalul Clinic Dr. Ion Cantacuzino 
  • Spitalul Clinic Colentina 
  • Spitalul Clinic Filantropia 
  • Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie și TBC Osteoarticular Foișor 
  • Spitalul Clinic de Copii Doctor Victor Gomoiu 
  • Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie Prof Dr. Panait Sîrbu 
  • Spitalul Clinic Sfânta Maria 
  • Centrul de Evaluare și Tratament a Toxicodependentelor pentru Tineri „Sf. Stelian”. 

„Acesta este ultimul apel de proiecte pentru componenta «Sănătate» din PNRR, așadar putem să facem un sumar al muncii depuse până astăzi”, a scris Horia Tomescu, viceprimarul Bucureștiului, pe pagina sa de Facebook

Pentru componenta „Infrastructură spitalicească nouă” au fost depuse patru proiecte de spitale noi cu o valoare de finanțare de 1,1 miliarde lei. A fost aprobat un singur proiect în valoare de 51 milioane lei, celelalte 3 proiecte sunt pe lista de rezervă, a precizat Horia Tomescu. 

Totodată, el a scris că pentru componenta „Unități de asistență medicală ambulatorie” a depus 11 proiecte cu o valoare de 196 milioane lei. „Avem aprobate 6 proiecte în valoare de 24 milioane lei, celelalte 5 proiecte sunt pe lista de rezervă”, spune viceprimarul Capitalei. 

Pentru componenta „Reducerea riscului de infecții nosocomiale”, au fost depuse zece proiecte cu o valoare de 216 milioane lei. „Avem aprobate 5 proiecte în valoare de 46 milioane lei, celelalte 5 proiecte sunt pe lista de rezervă”, a explicat Horia Tomescu. 

Totodată, pentru componenta „Secții de terapie intensivă pentru nou-născuți” au fost depuse trei proiecte cu o valoare de 67 milioane lei, proiecte aflate în evaluare la minister. 

„Fundamentarea acestor zeci de proiecte a devenit realitate datorită echipelor de profesioniști formați în jurul Roxanei Stănică din direcția Programe Proiecte a ASSMB - Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, cărora le mulțumesc”, a ținut să precizeze viceprimarul Horia Tomescu. 

În încheiere, el a adăugat că „Una din cele mai importante priorități pentru actuala administrație este să investim în clinici și spitale construite de la zero, în aparatură medicală de ultimă generație pentru a oferi bucureștenilor tratamente eficiente într-un mediu curat și sigur. De aceea, proiectele care nu au primit finanțare prin PNRR nu vor fi uitate la sertar, avem soluții de finanțare din alte fonduri europene și le vom face să devină realitate”. 


Notă autor:

Sursa foto: https://www.facebook.com/Horia.Tomescu.USR

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe