Newsflash
Internaționale

Variola maimuţei, urgenţă sanitară globală

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - iul. 29 2022
Variola maimuţei,  urgenţă sanitară globală

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că epidemia de variola maimuţei reprezintă o urgenţă de sănătate la nivel mondial.

variolaMSpecialiștii au explicat că acest semnal de alarmă trebuie să atragă un răspuns la nivel internaţional care ar putea include finanţarea și colaborarea pentru descoperirea noilor tratamente sau vaccinuri.

Până la acest moment, au fost identificate 16.000 de cazuri în peste 75 de ţări și au fost înregistrate cinci decese – în Africa.

Membrii unui comitet special întrunit pentru această problemă au decis cu nouă voturi „pentru” și șase „împotrivă” că această epidemie este o urgenţă. Directorul OMS a explicat că momentan cazurile afectează preponderent bărbaţii care au avut contact sexual cu parteneri de sex masculin și în special pe cei cu parteneri multipli.

În Europa riscul este foarte mare, iar la nivel mondial este considerat a fi moderat. Boala se manifestă prin simptome flu-like și leziuni specifice ce apar la nivel cutanat.

Oficialii de la Casa Albă au făcut un apel public la comunitatea internaţională pentru a stopa răspândirea virusului.

De asemenea, au fost confirmate două cazuri de variola maimuţei la doi copii din California, starea acestora fiind stabilă.

Citiți și: Criză de personal medical în Marea Britanie


Notă autor:

https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/monkeypox-outbreak-constitutes-global-health-emergency-who-2022-07-23/
https://www.cbsnews.com/live/#x

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe