Newsflash
Știri

Vânzarea măștilor respiratorii tip FFP2 s-a dublat în ultimele 72 de ore

de Dorina Novac - ian. 6 2022
Vânzarea măștilor respiratorii tip FFP2 s-a dublat în ultimele 72 de ore

Comenzile pentru măștile respiratorii tip FFP 2 s-au dublat în ultimele 72 de ore, a precizat Vasile Ene, directorul general al unei companii românești care produce măști avizate.

Compania românească SC Filtre Aer Curat SRL ce deține brandul Eversted a înregistrat un număr-record de cereri de măști de protecție în ultimele zile, potrivit unui comunicat de presă.

masti FFP

În contextul pandemiei de COVID-19, compania din Mizil a demarat producția măștilor chirurgicale tip IIR, tip II, tip II pentru copii și a măștilor respiratorii FFP2 și FFP3 în anul 2020. Măștile au avizul tehnic emis de Centrul de Cercetări Științifice Medico-Militare, ce conține și raportul de test emis de MApN cu demonstrarea eficienței.

Citește și: Filtre și măști care reţin virusul, produse la Mizil

Eversted este primul producător român avizat de MApN pentru măști de protecție FFP2 și FFP3, fiind singura firmă din România care a trecut testele Laboratorului Ministerului Apărării pentru masca FFP3, aceasta având o eficiență de 99% la particula de 0.3 microni.

Vasile Ene_director general Eversted
Vasile Ene, director general Eversted

„Măștile chirurgicale au o permeabilitate mare și facilitează utilizatorului o respirație ușoară, însă când vine vorba de o protecție sigură împotriva COVID-19, cele mai eficiente sunt măștile respiratorii de tip FFP2 și măștile FFP3. Măștile respiratorii sunt măști de protecție folosite înainte de pandemie în industrie și au o mare eficiență de filtrare la particula de 0,3 microni, deci la particula de COVID-19”, a explicat Vasile Ene, director general Eversted.

Compania românească din județul Prahova, ce deține două fabrici de producție localizate în zona Mizil, produce măști medicale/chirurgicale și măști respiratorii. Capacitatea de producție este de 3.000.000 măști chirurgicale adulți și copii /lună și 750.000 măști respiratorii FFP2 și FFP3/lună.

„Recomandarea noastră, ca producători români, este ca atunci când cumpărați o mască să vă raportați la mediul în care urmează să o purtați, să vă asigurați că este o mască ce respectă toate standardele impuse și nu uitați că și românii pot produce măști de o calitate superioară, deoarece sunt supuși regulilor de verificare din țara noastră, de autorități care sunt aici și pot verifica aplicarea legii”, a mai declarat Vasile Ene.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe