Newsflash
Internaționale

Vaccinurile Pfizer și AstraZeneca, eficiente împotriva variantei indiene a SARS-CoV-2

de L. Budin - mai 24 2021
Vaccinurile Pfizer și AstraZeneca, eficiente împotriva variantei indiene a SARS-CoV-2

Vaccinurile de la Pfizer-BioNTech şi AstraZeneca-Oxford s-au dovedit a fi aproape la fel de eficiente împotriva variantei indiene a coronavirusului ca în cazul variantei britanice, arată un studiu britanic.

Potrivit cercetării realizată de Public Health England (PHE) între 5 aprilie şi 16 mai, vaccinul Pfizer-BioNTech a avut o eficiență de 88% împotriva variantei indiene a coronavirusului, la două săptămâni după a doua doză. Spre comparație, eficiența serului împotriva variantei britanice a fost de 93%, relatează AFP, preluată de Agerpres. Serul AstraZeneca a avut o eficiență de 60% contra variantei indiene B.1.617.2, comparativ cu 66% în cazul variantei britanice.  

imunizare-studiu

Două doze din oricare vaccin oferă niveluri ridicate de protecţie împotriva bolii simptomatice a variantei B.1.617.2”, a subliniat Mary Ramsay, manager imunizare în cadrul PHE.

Cel puţin 2.889 de cazuri ale variantei indiene au fost înregistrate în Anglia între 1 februarie şi 18 mai. Guvernul britanic se bazează pe campania de vaccinare pentru a-și proteja populația de virulența variantei indiene a SARS-CoV-2, care pune în pericol planul de relaxare a restricţiilor.

Pentru a opri răspândirea variantei B.1.617.2, care riscă să devină dominantă, intervalul de până la 12 săptămâni dintre două doze de vaccin AstraZeneca a fost redus la 8 săptămâni pentru persoanele de peste 50 de ani şi pentru cele mai vulnerabile. Testarea se face pe scară largă în zonele afectate.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe