Newsflash
Internaționale

Vaccinul Novavax, eficient împotriva variantelor de coronavirus

de Dorina Novac - iun. 15 2021
Vaccinul Novavax, eficient împotriva variantelor de coronavirus

Producătorul de vaccin Novavax a anunțat că serul său anti-COVID are o eficacitate de peste 90%, inclusiv împotriva variantelor de coronavirus, potrivit unui studiu realizat pe circa 30.000 de persoane.

Vaccinul a demonstrat o protecţie de 100% împotriva formelor moderate şi severe ale bolii și de 90,4% per ansamblu, a precizat compania americană din domeniul biotehnologiei, scrie Agerpres.

Novavax

A fost, de asemenea, eficient în peste 93% din cazuri împotriva variantelor ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, conform rezultatelor unei analize secundare care a inclus în cea mai mare parte cazuri ale variantei alfa predominante în SUA, potrivit bloomberg.com.

„Vaccinul utilizează o tehnologie diferită de cele ale serurilor autorizate deja pe scară largă în lume: este un vaccin aşa-zis subunitar, pe baza unor proteine care declanşează un răspuns imunitar, fără virus”, transmite sursa citată.

Compania se așteaptă să producă 100 de milioane de doze pe lună până la sfârșitul celui de-al treilea trimestru al anului 2021 și 150 de milioane de doze până la sfârșitul anului.

Studiul a fost realizat pe aproape 30.000 de persoane din SUA și Mexic.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe